nieuws

Strijd om term ‘bofkip

Slagersnieuws

Volgens de Vegetarische Slager hebben de pluimveehouders de term ‘bofkip’ gekaapt om de aandacht van plofkippen af te leiden.

Strijd om term ‘bofkip

Op 7 juni 2012 lanceerde de Vegetarische Slager die term al als omschrijving voor ‘kip die weliswaar geen leven gehad heeft, maar wel 5 sterren verdient’, schrijft het persbericht. ‘Nu probeert de kippensector met de term aan de haal te gaan om de aandacht van plofkippen af te leiden.’

Intellectueel eigendom

De Vegetarische Slager heeft de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders een aangetekende brief gestuurd waarin verzocht wordt de term niet langer te gebruiken, omdat deze het intellectuele eigendom is van de Vegetarische Slager. Het zou voor de consument verwarrend kunnen zijn, enerzijds de bofkip van de Vegetarische Slager van 100 procent plantaardig product en anderzijds de term in een campagne van ‘plofkipproducenten’, aldus het schrijven.

Lees ook:

Bofkip gaat strijd aan met plofkip

Reageer op dit artikel