nieuws

Slagerij naar Italiaanse beleving

Slagersnieuws

In Oisterwijk openden Jan Maarten Maton Philippe van den Elshout hun Keurslagerij La Cucina in Oisterwijk. De slagerij staat in een flink contrast met reguliere slagerswinkels en is gebaseerd op de Italiaanse beleving, sfeer en bereiding.

Slagerij naar Italiaanse beleving

‘Wij hebben ons laten inspireren door Italiaanse gebruiken. In Italiaanse streken is het heel normaal dat je bij een slager voor de deur een grill aan treft. De klant kan daar een stukje vers gebraden vlees bestellen, aangevuld met delicatessen en een goed glas wijn. Het gaat om de combinatie van wijn, spijs en vlees,’ aldus een van de eigenaren in het Oisterwijk Nieuws.

Restaurantkeuken

De slagerij is ondergebracht in een voormalig restaurant. Alleen het voorste gedeelte is aangepast. Achterin staat een lange eettafel en daarachter is de voltallige restaurantkeuken in gebruik. ‘We bereiden in de keuken een groot aantal maaltijden voor onze klanten die ze in eenpersoonshoeveelheden bij ons kunnen afnemen. Daarnaast hebben we een aantal delicatessen en wijnen. In het eetgedeelte gaan we presentaties en uiteraard ook proeverijen verzorgen, mensen een smaakbeleving meegeven.’

Reageer op dit artikel