nieuws

Slager Burggraaf Worstmaker-Traiteur van het Jaar

Slagersnieuws

Gildeslager Burggraaf is gisteravond Worstmaker-Traiteur van het Jaar geworden. Hij ontving de onderscheiding uit handen van astronaut André Kuipers.

Slager Burggraaf Worstmaker-Traiteur van het Jaar

Worstmaker Nathan Burggraaf nam de hoofdprijs namens zijn vader Henk Burggraaf (links) en broer Daniël, die net vader is geworden en er niet bij kon zijn, in ontvangst.  ‘We waren al blij dat we bij de eerste tien waren gekomen. De prijs is vooral te danken aan de standaardisering van ons productieproces,’ zei Nathan kort na de uitreiking.  In de loop van het jaar neemt hij samen met zijn broer het bedrijf over van zijn vader.

Het afgelopen jaar is Gildeslager Burggraaf verschillende malen onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen, zijn door een jury beoordeeld op onder meer geur, smaak en versheid. Bovendien heeft TNO Voeding deze producten microbiologisch gekeurd. De opkomst tijdens de jaarvergadering van het Worstmakersgilde in hotel Van der Valk in Vianen was groot met bijna 400. Dit heeft mogelijk te maken met de komst van André Kuipers die een indrukwekkende presentatie hield over zijn tweede ruimtereis.


De tweede prijs ging naar Wout Sterrenburg uit Krimpen aan de Lek, derde werd Dick Ariesse uit Veenendaal.


Lees meer in Vleesmagazine van 19 februari.

Reageer op dit artikel