nieuws

Slager Aalpoel wint Confrérie des Chevaliers

Slagersnieuws

Slager Frits Aalpoel uit Voorst heeft opnieuw de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers gewonnen.

Slager Aalpoel wint Confrérie des Chevaliers

De prijsuitreiking vond zaterdagavond 13 april plaats in de Oranjerie te Roermond. Voor de internationale wedstrijd, die voor de 32e keer werd gehouden en in de volksmond ook wel Europese titelstrijd wordt genoemd, moesten de deelnemers minimaal twee eigengemaakte producten per categorie inleveren. Keurslager Aalpoel behaalde de hoogste totaalscore en won daarmee een trofee van meer dan een meter hoog en 25 kilo zwaar. Dat de internationale wedstrijd een Nederlandse winnaar kent, was ook een verrassing voor de organisatie, omdat vaak een Duitser wint. Wedstrijdleider Gerard Marlet heeft de afgelopen maanden veel Nederlandse slagers persoonlijk benaderd om mee te doen en dat leidde tot beduidend meer binnenlandse inzendingen dan normaliter.

Reageer op dit artikel