nieuws

Rundvlees met twee sterren bij slachter Ebergen

Slagersnieuws

Slachterij Ebergen uit Lith en boer Henk Broeders uit Berkel-Enschot brengen als eerste in Nederland rundvlees op de markt met twee sterren van het keurmerk Beter Leven.

Rundvlees met twee sterren bij slachter Ebergen

Twee jaar zijn Henk Broeders en Ebergen bezig geweest om het productieproces aan te passen. En nu voldoet Broeders aan de eisen die de Dierenbescherming stelde aan zijn vee. Slachter Ebergen ontving al eerder dit jaar het positieve bericht van Dierenbescherming.

Door mest op het land uit te rijden en alleen met eigen gewassen te werken zorgt de boer voor een gesloten kringloop. Hierdoor wordt er nauwelijks gewerkt met antibiotica. Reden voor de Dierenbescherming om de hele lijn, inclusief vervoer en slacht, met twee sterren te bekronen.

Reageer op dit artikel