nieuws

Ruim 10 miljoen valse euromunten in omloop

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – In de EU zijn ruim tien miljoen valse euromunten in omloop. De Europese Commissie maakte dat onlangs bekend. De valse munten worden bovendien steeds lastiger van echt te onderscheiden.

SLAGERSWERELD – In de EU zijn ruim tien miljoen valse euromunten in omloop. De Europese Commissie maakte dat onlangs bekend. De valse munten worden bovendien steeds lastiger van echt te onderscheiden.

De fraudeurs naderen de precieze samenstelling van de echte euro’s. Vorig jaar zijn in de EU bijna 100.000 valse muntstukken uit de roulatie gehaald: 30 procent meer dan het jaar ervoor. Het ging overwegend om 2 eurostukken met een Duitse achterkant. Het aantal nepeuro’s is altijd nog verwaarloosbaar, stelt de Europese Commissie. Totaal zijn 63 miljard echte euromuntjes in omloop. Het aantal valse muntjes is altijd nog lager dan voor de invoering van de Europese eenheidsmunt, voegt Brussel eraan toe.

Reageer op dit artikel