nieuws

Rotterdam wil weer echte vakscholen

Slagersnieuws

De twee Rotterdamse ROC’s, Zadkine en Albeda College, overwegen samen te gaan. Vervolgens willen ze zich opsplitsen in zeven aparte, zelfstandige scholen.

Rotterdam wil weer echte vakscholen

Die zeven scholen zouden weer vakscholen moeten worden voor bijvoorbeeld techniek, zorg en ICT. De komende maanden wordt onderzocht of de plannen onderwijskundig, bedrijfseconomisch en juridisch haalbaar zijn.

De ROC’s hopen dat de opleidingen zo beter aansluiten bij de beroepspraktijk in de regio. Daartoe zijn ze nu niet meer goed georganiseerd, zeggen ze. Bovendien wordt de bureaucratie minder.

Financiële overwegingen liggen niet aan het besluit ten grondslag, benadrukt voorzitter Verburgh van Zadkine tegenover de NOS. Vorig jaar werd onderwijsgroep Amarantis in vijf kleine scholen opgesplitst vanwege financiële problemen. Aan zowel Zadkine als Albeda College studeren zo’n 20.000 mensen.

Reageer op dit artikel