nieuws

Plofkip woord van 2012

Slagersnieuws

Plofkip is het woord van 2012 als het aan de lezers en een vakjury van het genootschap Onze Taal ligt.

Plofkip woord van 2012

Met 44 procent van de stemmen liet de ‘kip die in korte tijd zodanig wordt vetgemest dat hij nauwelijks nog op zijn poten kan staan’ concurrenten als appen en pandapunt achter zich. Die woorden kregen respectievelijk 14 en 12 procent van de stemmen, schrijft Nu.nl.

Appen is overigens een verkorting van het woord whatsappen, een pandapunt is ‘een soort spaarpunt die je krijgt voor een maand zonder seks’. Woorden als higgsdeeltje, inbrekersrisico, tweede scherm, nivelleringsfeestje, gangnamstijl, facebookfeestje en bangalijst completeren de top 10 voor dit jaar.

Voorgaande jaren werden woorden als weigerambtenaar (2011), gedoogsteun (2010) en twitteren (2009) door Onze Taal aangewezen als woord van het jaar.

Reageer op dit artikel