nieuws

Nederlandse team Young Butchers bekend

Slagersnieuws

Jeroen Kroon en Tommy Kuijten gaan de Europese titel verdedigen tijdens de International Young Butchers Competition 2013 (IYBC). Joey Baan is reservekandidaat en maakt het team compleet.

Nederlandse team Young Butchers bekend

Kroon (werkzaam bij Slagerij Anton van der Pijl in Nieuwegein) werd eerste bij het Nederlands Kampioenschap, Kuijten (werkt bij Slagerij Beerens in Eindhoven) tweede. Vorig jaar wonnen Marco van der Hout en Juan Lopez de Europese titel op een overtuigende wijze. Het nieuwe Nederlandse team staat voor de uitdaging om voor de derde keer het Europees Kampioenschap te winnen.

In samenwerking met de KNS bereidt SVO de Nederlandse deelnemers voor op de wedstrijd. Het team volgt een speciale 16-daagse vaktraining om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

Dit jaar wordt de IYBC gehouden in Duitsland waar op 3 en 4 mei diverse landenteams strijden om de Europese titel.

Reageer op dit artikel