nieuws

KNS: verkeerd beeld slager in media

Slagersnieuws

RIJSWIJK – ‘Ongekeurd vlees in de schappen van supermarkten en slagerijen.’ Dat is de conclusie van het enkele weken geleden uitgezonden tv-actualiteitenprogramma TweeVandaag naar aanleiding van gesprekken met een hoge ambtenaar van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie zal er alles aan doen om te zorgen dat de consument vertrouwen blijft houden in de slager en zijn producten.

 

RIJSWIJK – ‘Ongekeurd vlees in de schappen van supermarkten en slagerijen.’ Dat is de conclusie van het enkele weken geleden uitgezonden tv-actualiteitenprogramma TweeVandaag naar aanleiding van gesprekken met een hoge ambtenaar van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie zal er alles aan doen om te zorgen dat de consument vertrouwen blijft houden in de slager en zijn producten.

De misstanden in de vee- en vleessector zijn uiterst negatief voor de slagerijsector. De KNS vindt het te betreuren dat in de uitzending van TweeVandaag het verhaal van de klokkenluider meerdere keren werd ondersteund door beelden van een vitrine in een slagerij. De KNS is van mening dat het koperspubliek niet de indruk moet krijgen dat het bij de ambachtelijke slager slecht gesteld is met de voedselveiligheid en de kwaliteit van de producten. De ambachtelijke slagers doen juist hun uiterste best om kwalitatief hoogwaardige, veilige en diervriendelijk geproduceerde vleesproducten te verkopen.

De KNS doet er dan ook alles aan om het vertrouwen van de consument in de slager en zijn producten te behouden. Om die reden is de KNS voorstander van een beter VWA-toezicht op kwaliteitssystemen van het bedrijfsleven waarmee de nu geconstateerde misstanden kunnen worden aangepakt.

 

Reageer op dit artikel