nieuws

KLM stopt met plofkip in maaltijden

Slagersnieuws

KLM stopt eind dit jaar met het gebruik van plofkippen in de maaltijden die worden geserveerd aan boord van de vluchten vanuit Amsterdam.

KLM stopt met plofkip in maaltijden

Sinds oktober wordt al geen plofkip meer geserveerd in de businessclass-vluchten vanaf Schiphol. Passagiers in de hogere prijsklassen krijgen al kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk. Dat meldt het AD.

‘Het gaat om ontzettend veel maaltijden. Ter illustratie: dagelijks serveert KLM 40.000 maaltijden en hapjes. Niet allemaal met kip overigens’, zegt Joost Ruempel van de KLM.

De verandering in de keuze van het vlees komt voort uit de samenwerking met het Wereld Natuurfonds, zegt Ruempel. Eerder werd al gekozen voor vis en kalfsvlees met een diervriendelijker karakter en biologische melk. Op de vluchten vanuit Amerika worden de omeletten gebakken van zogenoemde cage free-eieren.

Reageer op dit artikel