nieuws

Joop Atsma nieuwe voorzitter PVV

Slagersnieuws

Het Bestuur van het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft maandag 14 januari tijdens een ingelaste vergadering unaniem Joop Atsma voorgedragen als nieuwe voorzitter.

Joop Atsma nieuwe voorzitter PVV

Atsma volgt daarmee Steven Lak op, die eind januari afscheid neemt van het PVV. Het Bestuur ziet in Atsma de ideale kandidaat om via zijn voorzitterschap het afbouw- en overdrachttraject van het PVV te begeleiden.

Joop Atsma (1956) was van 14 oktober 2010 tot 5 november 2012 staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte I. Van 19 mei 1998 tot 14 oktober 2010 was hij Tweede Kamerlid voor het CDA. De heer Atsma was lid van de Provinciale Staten van Friesland.

In de Kamer hield hij zich bezig met sport, landbouw, voedselkwaliteit en media. Hij was voorzitter van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat en voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Reageer op dit artikel