nieuws

Inschrijving Slager met Ster geopend

Slagersnieuws

Vleesmagazine heeft voor de ambachtelijke slagerij de competitie Slager met Ster opgezet. Slager met Ster is een vervolg op Slagerij van het Jaar. In deze vernieuwde opzet wint niet één slager één titel. Het sterrensysteem biedt meer slagers de mogelijkheid zich te onderscheiden door het winnenn van één, twee of drie sterren.

Inschrijving Slager met Ster geopend

Daar gaat een uitvoerig beoordelingstraject aan vooraf. De juryorganisatie van Slager met Ster is in handen van het Nederlands Bakkerij Centrum, dat al ervaring heeft met de organisatie van Bakker met Ster. Uiteindelijk wordt deze competitie uitgerold naar alle versbranches.

Drie belangrijke redenen voor deze transformatie zijn:

  1. Slagerij van het Jaar was toe aan vernieuwing
  2. Slager met Ster geeft een uitvoeriger rapportage van het bedrijf
  3. Slager met Ster kent meer winnaars

De wedstrijd

De wedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen verdeeld over twee ronden. In de voorronde worden de deelnemende slagerswinkels beoordeeld door een vakjury en een mysteryshopper.

Het inschrijfgeld bedraagt €150 (abusievelijk is eerder een onjuist bedrag genoemd).

Bij het behalen van de normen in de voorronde volgt de nominatie voor één, twee of drie sterren. De slager is vrij om deel te nemen aan de finale. De beoordelingen in de finaleronde vinden plaats door retaildeskundigen, een ondernemersjury en een consumentenpanel.

 

15 procent plus

Bakker met Ster is al vijf jaar succesvol. Christiaan van de Vegt van bakkerij Verba, Brakel te Brakel zegt: ‘Na het winnen van één ster is onze omzet met 15 procent gestegen.’

Reageer op dit artikel