nieuws

Ilja Gort schrijft roman over slagersvak

Slagersnieuws

Bij uitgeverij A.W. Bruna/ Lev is een nieuwe roman van Ilja Gort verschenen: De vrouwenslagerij. Op Roald Dahl-achtige wijze verhaalt Gort hoe in een klein Frans dorpje in de Pyreneeën vier vrouwen wraak nemen op de mannen in hun leven.

Ilja Gort schrijft roman over slagersvak

Als de populaire slager van een klein dorpje sterft, nemen zijn dochter en haar nietsnuttige man de zaak over. Dit is het begin van een reeks dramatische gebeurtenissen, lugubere incidenten en romantische misverstanden die het leven in het dorpje voorgoed veranderen. Alvorens aan zijn roman te beginnen, liep vegetariër Gort een week stage bij een Franse slagerij. ‘Dat was niet prettig, maar het heeft me enorm geholpen. Ik heb geen mopperig anti-vlees-boek geschreven, integendeel. Het werd een vitale roman over vier vrouwen die met natuurlijke vanzelfsprekendheid omgaan met slachten. Een situatie waarin dieren, hoe gek dat ook klinkt, met liefde worden gedood. Tevens heb ik voedsel weer zichtbaar gemaakt, zoals je dat in Franse dorpjes overal tegenkomt.’

Ilja Gort, bekend van de La Tulipe-wijnen, publiceerde eerder onder meer Leven als Gort in Frankrijk (waarvan 100.000 exemplaren werden verkocht) en Overleven als Gort in Frankrijk, De nieuwe wijnsurvivalgids, Slurp! en Ik slurp dus ik ben. In 2008 verscheen zijn debuutroman Het Merlot mysterie.

De vrouwenslagerij – Ilja Gort


Uitgeverij A.W.Bruna/Lev.


€ 17,95


Paperback, 272 pagina’s


ISBN 9789400502284

Reageer op dit artikel