nieuws

Geen bakkersgeld naar Slager met Ster

Slagersnieuws

Met collectief bakkersgeld opgezet NBC traint slagers en organiseert Slager met Ster. Hoelang pikt u bakkers dit nog?’, twitterde Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, over de financiering van Slager met Ster.

Geen bakkersgeld naar Slager met Ster

Maar er wordt geen enkele eurocent vanuit de meelheffing in Slager met Ster gestoken, evenals overigens in de trainingen die NBC voor de slagerssector verzorgt.

Het NBC, dat staat voor het Nederlands Bakkerij Centrum, is destijds wel opgezet vanuit de meelheffing. Het was een samengaan van onder meer de bedrijfschappen voor de bakkerij en banketbakkerij, het Voorlichtingsbureau Brood (waar toen Caniels werkte), de Nederlandse Bakkerij Stichting, en er werd een centraal examencentrum daarin ondergebracht.

De laatste jaren is het karakter van het NBC veranderd en heeft het naast een collectieve inspanningsverplichting een commerciële advies- en dienstverlening opgezet. Dat moet ook wel, nu het productschap verdwijnt. Zo organiseert het al vijf jaar Bakker met Ster, waarvoor wel subsidie is aangevraagd bij het product- en bedrijfschap. Het format van Bakker met Ster wordt wel gebruikt voor Slager met Ster, waar NBC de uitvoerende taken voor haar rekening neemt.

Veel slagers hebben belangstelling mee te doen aan Slager met Ster, een voortzetting van Slagerij van het Jaar dat door Vleesmagazine wordt georganiseerd. Inschrijven kan via www.slagermetster.nl

Reageer op dit artikel