nieuws

Felix Wilbrink steunt slager

Slagersnieuws

In actualiteitenprogramma Vandaag de Dag heeft culinair journalist Felix Wilbrink een lans gebroken voor de ambachtelijke slagerij. ‘Hij kan je wel vertellen waar het vlees vandaag komt.

Felix Wilbrink steunt slager

Wilbrink schoof aan bij het programma naar aanleiding van het paardenvleesschandaal, waarin een nieuw hoofdstuk is aangebroken vanwege de terugroepactie van de NVWA. Wilbrink gaf de voedsel –en warenautoriteit een tik op de vingers, omdat het orgaan de afgelopen jaren volgens Wilbrink niet heeft gedurfd grote bedrijven aan te pakken.

Transparantie

Wilbrink brak een lans voor de ambachtelijkse slagerij: ‘Je moet gewoon terug naar je slager. Maak je eigen dingen, ga naar de man die de koe heeft geslacht, die weet waar de koe vandaan komt. De slager kan je persoonlijk op z’n donder geven als het je niet bevalt.’ Kortom, het advies van Wilbrink aan de consument is te kopen bij de slagerij. ‘Neem het mee en maak het zelf klaar: dan weet je tenminste zeker dat er niemand aangezeten heeft.’

Bekijk hier de hele uitzending. Het item over paardenvlees begint rond de achtste minuut.

 

Lees ook:

NVWA laat 50.000 ton rundvlees van de markt halen

 

Klik hier voor ons hele paardenvleesdossier

Reageer op dit artikel