nieuws

EK barbecue in Torhout

Slagersnieuws

In het laatste weekend van augustus vindt in Torhout (België) de strijd plaats om het Europees Kampioenschap barbecuen. Zo’n 65 teams strijden dan om titel Europees Kampioen BBQ 2012.

EK barbecue in Torhout

Onder toezicht van de Wereld Barbecue Association (WBQA) werken de teams aan vijf gerechten die door een internationale vakjury worden beoordeeld. Op vrijdag treffen de teams hun voorbereidingen; zaterdag en zondag worden de wedstrijden gehouden. Deelnemers dienen producten te maken die bestaan uit varken, rund, vis en kip.

Naast de BBQ-wedstrijd zijn er diverse attracties en is er een openluchtfeest. Dit vloeit voort uit het doel van de organisatie (WBQA) om het barbecuen te benaderen als een sport, die veilig, gezond en sociaal is en zodoende mensen internationaal verbindt en de vrede bevordert. Het weekend wordt afgesloten met de huldiging van de Europees kampioen barbecuen 2012.

Reageer op dit artikel