nieuws

Eis: 15 jaar cel voor doodslag op slager Pott

Slagersnieuws

De 80-jarige Zeister slager Jan Pott werd volgens de officier van justitie in Utrecht ‘om een paar rotcenten’ om het leven gebracht.

Eis: 15 jaar cel voor doodslag op slager Pott

De aanklager eiste woensdag 15 jaar celstraf tegen de 31-jarige Lino S. en de 30-jarige Antoinne M. Die zouden het slachtoffer in juni vorig jaar gekneveld hebben achtergelaten na een mislukte inbraak. Het slachtoffer, oprichter van een Utrechtse slagerij, werd door een van zijn zoons dood in zijn woning gevonden. Hij stierf door verstikking, zo bleek. Via DNA-sporen op een achtergelaten ladder bij de woning kwam de politie S. en M. op het spoor.

Ze zouden door een neef van het slachtoffer, de 33-jarige Zeister Johannes K., zijn getipt dat Pott geld uit de slagerij in zijn woning bewaarde. Tegen K. werd 5 jaar celstraf geëist. S. en M. ontkennen dat ze in de woning van het slachtoffer zijn geweest of iets met zijn dood te maken hebben. K. beriep zich op zijn zwijgrecht. Er is nog een vierde verdachte, die buiten de woning zou zijn gebleven tijdens de overval. Deze 28-jarige Rafelito W. uit Utrecht hoorde 8 jaar celstraf tegen zich eisen. De zaak gaat op 10 december verder met de pleidooien van de advocaten. (Bron: ANP)

Reageer op dit artikel