nieuws

Confrérie wil Nederlandse slagers

Slagersnieuws

Inzendingen voor de Confrérie des Chevaliers zijn voor 80% afkomstig uit Duitsland, 10% uit Nederland en 10% uit andere landen. Wedstrijdleider Gerard Marlet: ‘Dáár moet verandering in komen. De internationaal kampioen is tot nu toe bijna altijd een Duitser geweest.

Confrérie wil Nederlandse slagers

De internationale vakwedstrijd voor slagers die in ons land wordt gehouden, de Confrérie des Chevaliers, is tamelijk onbekend. Ondanks het feit dat het evenement voor de 32e keer wordt gehouden. Wedstrijdleider Gerard Marlet (foto) heeft dat de afgelopen maanden ervaren. Om meer Nederlandse slagers bij de wedstrijd te betrekken benaderde hij slagers telefonisch.

Op 23 en 24 februari wordt de keuring van de producten gehouden bij SVO Best. De prijsuitreiking is op zaterdagavond 13 april 2013 in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.  Voor vaktechnische vragen kan contact worden opgenomen met Gerard Marlet 06-19957919 en e-mail pcmarlet@gmail.com. Voor alle overige vragen kan contact worden opgenomen met de secretaris Ruud van Rosmalen 06-55741548 en e-mail info@confrerie.nl. Meer info: www.confrérie.nl.

 


Lees het interview met Gerard Marlet in Vleesmagazine van 22 januari.

Reageer op dit artikel