nieuws

Zwolse Peperbus van vet op NSM

Slagersnieuws

ZWOLLE – Op de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) komt een bijzonder vetstuk te staan, namelijk de Zwolse Peperbus. De replica van puur rundvet wordt gemaakt door de gepensioneerde slager Timans uit Sappemeer.

Zwolse Peperbus van vet op NSM

ZWOLLE – Op de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) komt een bijzonder vetstuk te staan, namelijk de Zwolse Peperbus. De replica van puur rundvet wordt gemaakt door de gepensioneerde slager Timans uit Sappemeer.

Slager Timans maakt al sinds de eerste NSM – die dit jaar op 5 en 6 maart wordt gehouden – schaalmodellen van vet. Eerder waren al de Martinitoren, de kerk van Sappemeer en het Groninger stadhuis te bewonderen. De Peperbus van vet is gebaseerd op de originele bouwtekeningen van de toren. De slager is er zo’n 500 uur mee bezig geweest. Het kunstwerk is 1.50 meter hoog en weegt ongeveer 60 kilo, schrijft Weblog Zwolle.

Tijdens de NSM, op 5 en 6 maart in de IJsselhallen in Zwolle, zal de Peperbus twee dagen tentoon gesteld worden.

Een uitgebreide voorbeschouwing op de NSM in Vleesmagazine van februari 2012.

Lees ook:

Spanninga opent slagersmanifestatie
Verlenging inschrijven NSM

Vakwedstrijden op slagersmanifestatie
Animo voor Noordelijke Slagers Manifestatie

Nog plek op Noordelijke Slagers Manifestatie
Strijd om lekkerste barbecueworst tijdens NSM
Inschrijving NSM gestart
Noordelijke Slagers Manifestatie krijgt landelijke uitstraling
Inspiratietuin op slagersmanifestatie
 

Reageer op dit artikel