nieuws

Zorg om kangoeroevlees-acties

Slagersnieuws

SYDNEY – Australië maakt zich grote zorgen over een eventueel verbod op kangoeroevlees in Europa.

Zorg om kangoeroevlees-acties

SYDNEY – Australië maakt zich grote zorgen over een eventueel verbod op kangoeroevlees in Europa.

In toenemende mate worden acties gevoerd tégen de import van kangoeroevlees uit Australië. De dierenwelzijnsorganisatie Australian Wild Life Protection zit achter deze acties en probeert celebrities voor zich te winnen om de boodschap te populariseren.

Kamerlid Mark Coulton zegt in Australische media bang te zijn dat de Europese Unie zich hierdoor laat beïnvloeden en een ban instelt op kangoeroevlees.

Selectief
‘Zo’n importverbod kan de industrie, die goed is voor bijna 160 miljoen euro, decimeren’, zegt Coulton. Volgens hem zijn de actiegroepen zeer selectief met hun feiten. Zo vertellen zij niet dat kangoeroes in Australië een plaag zijn en veel schade toebrengen aan het eco-systeem.

Rusland
De dierenwelzijnsorganisaties zeggen dat kangoeroes gruwelijk worden afgemaakt en geslacht. Bovendien zouden producenten het niet zo nauw nemen met de hygiëne. Rusland, de grootste afnemer van kangoeroevlees, heeft hierdoor al een verbod op de import van het product uitgevaardigd.

Albert Heijn liet vorig jaar weten kangoeroevlees mogelijk uit de schappen te halen omdat het de jacht- en slachtmethodes in twijfel trok.
 

Lees ook:
AH stopt mogelijk met kangoeroevlees (28 mei 2009)
‘Dieractivisten besmetten kangoeroevlees expres’ (4 mei 2009)
Rusland bant kangoeroevlees (23 juli 2008)
Activisten starten campagne tegen kangoeroevlees (18 juli 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over kangoeroevlees

Reageer op dit artikel