nieuws

Zomersluiting slachterijen Vion

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Vion sluit vandaag, vrijdag 7 juli, de slachterij in Helmond voor drie weken. Als Helmond weer open gaat, sluit de Vion-slachterij in Doetinchem voor drie weken.

SLAGERSWERELD – Vion sluit vandaag, vrijdag 7 juli, de slachterij in Helmond voor drie weken. Als Helmond weer open gaat, sluit de Vion-slachterij in Doetinchem voor drie weken.

Vion gaat hiertoe over omdat in de zomer minder varkens worden aangeboden. Gedurende de vakantieperiode wordt minder varkensvlees geconsumeerd, dat geeft druk op de prijzen. Varkenshouders spelen hierop in met hun bedrijfsvoering. ‘De locaties die wel open zijn, kunnen volop draaien’, aldus een woordvoerder van Vion. Ook slachterij Van Rooi Meat verwacht minder aanvoer: ‘Nu is die nog redelijk op peil. Volgende week zal dat minder worden. Dat is niet erg, want tijdens de vakanties hebben we minder varkens nodig.’

Reageer op dit artikel