nieuws

Zingende Keurslager De Jongh overleden

Slagersnieuws

BREDA – ’s Ochtends om zes uur ging hij naar zijn zaak, ’s avonds stond hij op toneel. Afgelopen dinsdag overleed Janus de Jongh, de Keurslager van de Haagweg, op 89-jarige leeftijd.

BREDA – ’s Ochtends om zes uur ging hij naar zijn zaak, ’s avonds stond hij op toneel. Afgelopen dinsdag overleed Janus de Jongh, de Keurslager van de Haagweg, op 89-jarige leeftijd.

Zijn dienstbaarheid aan zijn buurt en talent voor gezelligheid beperken zich niet tot de winkeluren, meldt BN De Stem. De Jong maakte zich verdienstelijk in de Anna en Moeder Godsparochies, zong in de kerkkoren, schreef de revues die in het Patronaat  op de planken kwamen, begon voetbalclub SAB op en zong in de Merryboys.

Samen met Dré van Dongen schreef hij in de jaren ’60 carnavalshits als Op den Havermarkt. En het worstenbrood van bakker Welten was deccenia lang gevuld met zíjn gehakt. Janus de Jongh, die zijn vrouw, vijf kinderen en vijftien (achter)kleinkinderen achterlaat, wordt zaterdag in Effen begraven.

Reageer op dit artikel