nieuws

Ziekteverzuim bij Hema gehalveerd

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Hema heeft het ziekteverzuim de afgelopen periode meer dan gehalveerd. Werknemers van het warenhuisbedrijf moeten zich tegenwoordig online ziekmelden, waarbij ze direct een vragenlijst moeten invullen.

Ziekteverzuim bij Hema gehalveerd

AMSTERDAM – Hema heeft het ziekteverzuim de afgelopen periode meer dan gehalveerd. Werknemers van het warenhuisbedrijf moeten zich tegenwoordig online ziekmelden, waarbij ze direct een vragenlijst moeten invullen.

Dat meldt Het Parool. Online ziekmelden werpt volgens de bedenker van het systeem een psychologische drempel op. ‘Wie voor een koutje een dagje thuis wil blijven, bedenkt zich wel twee keer voordat hij inlogt op de website en een hele vragenlijst moet doorlopen’, zegt Loek Dappers van het bedrijf Mymedicalcoach.
 
Zes tot zestig vragen

Als de online ziektemelding is afgerond moet de medewerker nog bellen met de directe leidinggevende. Deze heeft dan de ziektemelding al voor zich. Afhankelijk van de klachten moet de werknemer zes tot zestig vragen invullen. Zijn leidinggevende krijgt de antwoorden niet te zien, die is louter beschikbaar voor de bedrijfsarts. Bij meerdere ziekmeldingen in een periode kan deze op die manier makkelijker patronen zien.
 
Munitie tegen klaplopers
‘Dankzij de dossieropbouw krijg je als werkgever ook munitie in handen tegen die paar mensen die de kantjes ervan aflopen en het altijd voor de rest verzieken’. Dat zegt René Witte, directeur van vier Hema-winkels.
 

Reageer op dit artikel