nieuws

Ziektekosten ondernemers fors hoger

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Bij de helft van de zelfstandig ondernemers zijn de kosten van de zorgpremie verdubbeld tot vervijfvoudigd. Ongeveer een kwart miljoen zelfstandigen en directeur-grootaandeelhouders heeft last van de duurdere ziektekostenverzekering.

SLAGERSWERELD – Bij de helft van de zelfstandig ondernemers zijn de kosten van de zorgpremie verdubbeld tot vervijfvoudigd. Ongeveer een kwart miljoen zelfstandigen en directeur-grootaandeelhouders heeft last van de duurdere ziektekostenverzekering.

Dit blijkt uit een peiling van MKB-Nederland. De organisatie vindt dat het kabinet de getroffen freelancers, ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (dga’s) moet compenseren. Eerder kwamen de vakbonden met vergelijkbare eisen voor werknemers in loondienst. Uit de peiling van MKB-Nederland blijkt dat ondernemers hun zorgkosten gemiddeld zagen stijgen met 100 procent. ‘We hebben driehonderd reacties van onze leden gekregen. Het beeld is vrij consistent’, zegt Karin Kuiper, secretaris sociale zekerheid bij MKB-Nederland.

Reageer op dit artikel