nieuws

Young Butchers met Van der Hout en Lopez

Slagersnieuws

BEST – Marco van der Hout en Juan Lopez verdedigen namens Nederland de Europese titel tijdens de Young Butchers’ Competition die in september plaatsvindt.

Young Butchers met Van der Hout en Lopez

BEST – Marco van der Hout en Juan Lopez verdedigen namens Nederland de Europese titel tijdens de Young Butchers’ Competition die in september plaatsvindt.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap dat werd gehouden op SVO-locatie Rijswijk streden jonge slagers deze week om de hoogste prijzen. Na een spannende wedstrijd  is Juan Lopez Nederlands kampioen geworden en deelnemer van het team. Ronald van Eijk is tweede geworden en daarmee reservekandidaat. Marco van der Hout, was als reservekandidaat 2011, al zeker van een plaats.

Afgelopen jaar werd de Europese titel tijdens de International Young Butchers’ Competition gewonnen door Sjouke Bouma en Leendert van Leeuwen.

Het Nederlandse team 2012
Marco van der Hout is werkzaam bij Speciaalslagerij Jeursen in Loosduinen en Juan Lopez bij Keurslagerij Koelewijn in Huizen. Beiden leren bij SVO voor Chef Versdetailhandel (niveau 3).

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie bereidt SVO de Nederlandse deelnemers voor op de wedstrijd. Het team volgt een speciale 12-daagse vaktraining om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten om zich goed voor te bereiden.

International Young Butchers’ Competition 2012
Dit jaar is de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie voor de 2e keer gastvrouw voor de International Young Butchers’ Competition (IYBC). Op 17 en 18 september vindt de IYBC plaats in Best. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Slavakto op 18 september.

Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). Dit jaar doen naast het Nederlands team de landenteams mee van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg en mogelijk ook Engeland.

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:
 Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
 Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
 Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
 Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
 Vervaardigen van twee keukenklare producten
 Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

Reageer op dit artikel