nieuws

WUR ziet kansen voor geitenvlees

Slagersnieuws

WAGENINGEN – Wageningen University & Research (WUR) ziet kansen om Nederlanders aan duurzaam geitenvlees te krijgen. Een adviesbureau brengt nu de marktkansen in kaart.

WUR ziet kansen voor geitenvlees

WAGENINGEN – Wageningen University & Research (WUR) ziet kansen om Nederlanders aan duurzaam geitenvlees te krijgen. Een adviesbureau brengt nu de marktkansen in kaart.

De consument is inmiddels gewend aan geitenkaas en -melk, maar het vlees van het dier is hier nog niet populair. WUR heeft daarom The Green Peas, adviesbureau op het gebied van duurzame voeding, ingeschakeld om de mogelijkheden te onderzoeken, meldt Trouw.

Geitenhouderij
De studie is onderdeel van een bredere verkenning van de kansen op verduurzaming van de geitenhouderij die de universiteit momenteel in opdracht van onder meer het ministerie van Economische Zaken , Landbouw en Innovatie uitvoert.

Lammetjes
Het idee vloeit voort uit het feit dat Nederlandse veehouders jaarlijks ongeveer 225.000 lammetjes overhouden. Het gaat om de bokjes en daarnaast om de sikjes (vrouwtjes) die geen melk produceren. Sommige dieren krijgen direct na de geboorte een spuitje, terwijl het overgrote deel wordt vetgemest, geslacht en naar Zuid-Europa getransporteerd. Daar staat geit wel vaak op het menu.

Smaak
Wanneer de Nederlandse consument het vlees ontdekt is dat uit oogpunt van duurzaamheid een goede zaak, stelt Geert van Wersch van The Green Peas in de krant. Aan de smaak zal het volgens hem niet liggen. ‘Geitenvlees is mager en heeft een zoetige, kruidige smaak.’

Reageer op dit artikel