nieuws

Worst via de post

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Steeds meer markthandelaren bieden hun waar aan via het Internet. Zo ook vleeswarenfabrikant en verkoper Mastenbroek uit Epe. Deze activiteiten brengen volgens Mastenbroek veel nieuwe klanten en positieve reacties aan de kraam én de eigen website is goed voor het imago.

SLAGERSWERELD – Steeds meer markthandelaren bieden hun waar aan via het Internet. Zo ook vleeswarenfabrikant en verkoper Mastenbroek uit Epe. Deze activiteiten brengen volgens Mastenbroek veel nieuwe klanten en positieve reacties aan de kraam én de eigen website is goed voor het imago.

De familie Mastenbroek verkoopt al meer dan dertig jaar worst en vleeswaren op week- en jaarmarkten in Nederland. Naast het produceren voor de eigen verkoop levert Mastenbroek-vleeswaren ook aan cateraars, groothandels en andere versbedrijven. De producten worden vervaardigd in de eigen worstmakerij in Epe.

Ongeveer twee jaar geleden startte Mastenbroek met een eigen website: www.mastenbroek-vleeswaren.nl. De reden van deze aanpak was het toenemende aantal vragen van consumenten naar informatie over het bedrijf en de locaties van verkoopplaatsen elders in Nederland. De strakke en moderne site werd in eigen beheer ontworpen. Het bijhouden van de site gebeurt ook in eigen beheer.

De informatie die wordt gegeven bestaat uit bedrijfs- en productinformatie. Interessant is de manier waarop de producten worden voorzien van bereidingstips en recepten.

Ontwerper en schoonzoon Leendert Oudshoorn: ‘We krijgen wekelijks veel mailtjes van mensen met vragen over voedselallergie. Dat zijn geen zaken die je gemakkelijk aan een drukke kraam bespreekt.’ De komende tijd wil Oudshoorn de site wat actueler maken. We denken niet dat we met een webwinkel komen’, vertelt Oudshoorn. ‘Mensen moeten aan de kraam kennismaken met onze producten. Kijken en proeven lukt niet per post.’

Reageer op dit artikel