nieuws

Winkelketens wanhopig op zoek naar slagers

Slagersnieuws

BRUSSEL – De winkelketens in België zijn wanhopig op zoek naar geschoolde slagers. Keten Renmans heeft nood aan zo’n 200 tot 300 beenhouwers. Kleiner broertje Buurtslagers zet nu ook mentaal gehandicapten in ‘om te voorkomen dat we binnenkort zelf ons vlees tot stoverij moeten verhakken’, schrijft Het Laatste Nieuws.

Winkelketens wanhopig op zoek naar slagers

BRUSSEL – De winkelketens in België zijn wanhopig op zoek naar geschoolde slagers. Keten Renmans heeft nood aan zo’n 200 tot 300 beenhouwers. Kleiner broertje Buurtslagers zet nu ook mentaal gehandicapten in ‘om te voorkomen dat we binnenkort zelf ons vlees tot stoverij moeten verhakken’, schrijft Het Laatste Nieuws.

Van foldertjes in de bus tot groots opgezette rekruteringscampagnes. De strijd voor geschikt personeel verloopt dan ook op het scherp van de snee. ‘Er zijn te weinig slagerstudenten’, zegt Henri Renmans, directeur van de gelijknamige keten met 260 winkels in België. ‘Zelf werken we met stages om de kandidaat-slagers al vanaf hun studieperiode aan ons te binden. Maar ook de lonen liggen nu een stuk hoger dan pakweg tien jaar geleden’.

Voor de kleinere ketens ligt het moeilijker. ‘Grote spelers, als Colruyt en Renmans, zwaaien met voordelen zoals groepsverzekeringen, maar wij kunnen dat niet betalen’, zegt Sam Quackelbeen van Buurtslagers. ‘Daardoor richten we ons nu ook op doelgroepen die niet veel kansen hebben op de arbeidsmarkt, zoals licht mentaal gehandicapten. Met een goede opleiding hopen we hen aan het werk te zetten.’ 

Reageer op dit artikel