nieuws

Wildacademie start workshops wildbereiding

Slagersnieuws

APELDOORN – De Nationale Wildacademie is op 21 januari gestart met workshops wildbereiding. De Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW) is partner in dit samenwerkingsverband met de wildhandelaren in de Benelux.

Wildacademie start workshops wildbereiding

APELDOORN – De Nationale Wildacademie is op 21 januari gestart met workshops wildbereiding. De Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW) is partner in dit samenwerkingsverband met de wildhandelaren in de Benelux.

Na de oprichting op 29 oktober vorig jaar en een intensief traject gericht op publiciteit gaat de Nationale Wildacademie op 21 januari 2008 van start met interessante workshops gericht op de bereiding van wild gevogelte en grofwild. De bijeenkomsten zullen worden verzorgd op de locatie van AC-EC/Aventus te Apeldoorn en worden gegeven door Teus de Kok, chef-cuisinier van restaurant De Echoput.

Het programma voor de workshops ziet er als volgt uit:
maandag 21 januari: fazant en duif
maandag 28 januari: edelhert
maandag 4 februari: ree
maandag 11 februari: wild zwijn

De workshops starten om 14.00 uur en duren tot 21.00 uur en zijn toegankelijk voor koks, hobbykoks, jagers en ondernemers uit de verssectoren als poeliers en slagers. Voor slagerondernemers die hebben deelgenomen aan de workshop ‘Meer dan kip alleen’, op de in oktober/november gehouden KNS-Contactdagen, zijn deze workshops een welkome èn leerzame aanvulling.

De kosten bedragen € 225,– per sessie, excl. BTW.
Inschrijven via www.nbpw.nl.
Voor meer informatie: 0172-490490 (algemeen secretaris Jan Willem de Jong van de NBPW), e-mail: jwdejong@nbpw.nl.

 
 

Reageer op dit artikel