nieuws

Weinig aandacht voor diervriendelijk vlees

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Stichting Varkens in Nood roept supermarkten op om te stoppen met het stunten met vlees uit de bio-industrie.

SLAGERSWERELD – Stichting Varkens in Nood roept supermarkten op om te stoppen met het stunten met vlees uit de bio-industrie.

In het rapport Vlees als lokmiddel van mei 2007 stelt de stichting dat de prijsverschillen tussen regulier vlees en diervriendelijk vlees door de supermarkten kunstmatig groter gemaakt worden door de prijsacties die alleen zouden gelden voor vlees uit de bio-industrie.Met de prominente vleesacties dragen de supermakten ook bij aan de prijsdruk in de vleesketen.

De marges zijn zo krap dat het voor een veehouder lastig is te investeren in dierenwelzijn stelt de stichting. ‘Door de vleesaanbiedingen wordt ook de markt voor biologische boeren onder druk gezet, daar zij hun duurdere vlees minder goed kwijt kunnen.’Varkens in Nood vindt dat op deze manier de supermarkten de algemene vleesconsumptie een prominente plaats geven in hun communicatie en op de winkelvloer en te weinig aandacht geven aan vleesvervangers.

Reageer op dit artikel