nieuws

Weg centrumplan vrij door slager

Slagersnieuws

SCHIJNDEL – Na jaren bakkeleien heeft de familie Van Rooij besloten in te stemmen met het beëindigen van de activiteiten van de slagerij met vleeswarenfabriek aan de Hoofdstraat in Schijndel.

SCHIJNDEL – Na jaren bakkeleien heeft de familie Van Rooij besloten in te stemmen met het beëindigen van de activiteiten van de slagerij met vleeswarenfabriek aan de Hoofdstraat in Schijndel.

Doordat hiermee de milieucirkel van de vleeswarenfabriek vervalt, maakt dit besluit nieuwbouw in het gebied Hoofdstraat en Mieke de Brefstraat mogelijk. Ook de huidige locatie van De Zwengel aan de Pompstraat wordt in dat nieuwe plan meegenomen, meldt het Brabants Dagblad.

Hema

Het bouwplan op gronden van de gemeente Schijndel en van de slagerij omvat zes twee-onder-eenkapwoningen, 64 appartementen, zeven bovenwoningen, duizend tot tweeduizend vierkante meter commerciële ruimten en 290 parkeerplaatsen. Dat wordt gebouwd door Bouwbedrijf Timmers uit Rosmalen. Ruim 240 auto’s kunnen parkeren in een ondergrondse parkeergarage, waarvan 160 plaatsen openbaar toegankelijk zijn. De ingang van de parkeergarage komt aan de Mieke de Brefstraat. Langs de Hema komt een passage die een snelle doorsteek naar de Hoofdstraat mogelijk maakt.

Op de locatie van de slagerij en de achterliggende vleeswarenfabriek komen winkels, een kelder en zeven bovenwoningen; een eigen ontwikkeling van Van Rooij. De in 1894 opgerichte slagerij wordt gesloopt. De voorgevel komt in het plan in dezelfde stijl terug. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de monumentale waarde van het pand. ‘Daaruit is niet gebleken dat we het pand moeten beschermen’, aldus wethouder Bart Claassen. ‘Het pand heeft alleen lokale waarde. Wel hebben we de ambitie de herkenbaarheid van het pand in het nieuwe plan terug te laten komen.’ Voor realisatie van het centrumplan is een krediet nodig van ruim een miljoen euro. Donderdag 4 september komt het onderwerp in de raad.

 

Reageer op dit artikel