nieuws

Wapenaar wint verkiezing Slagerij van het Jaar 2008

Slagersnieuws

NIJKERK – Natuurlijk, alle finalisten beschikken over een klasseslagerij. Maar Culinair Slagerij Wapenaar spant de kroon. In congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk ging op dinsdagavond 1 april de Gouden Hakbijl naar Arno en Edwin Wapenaar en hun zus Marian Kortleven-Wapenaar. Vader Arie keek vol trots naar het podium en zag hoe zijn kroost de verkiezing Slagerij van het Jaar 2008, georganiseerd door Slagerswereld.nl, won. ‘We zijn overrompeld.

Wapenaar wint verkiezing Slagerij van het Jaar 2008

NIJKERK – Natuurlijk, alle finalisten beschikken over een  klasseslagerij. Maar Culinair Slagerij Wapenaar spant de kroon. In congrescentrum Hart van Holland  in Nijkerk ging op dinsdagavond 1 april de Gouden Hakbijl naar Arno en Edwin Wapenaar en hun zus Marian Kortleven-Wapenaar. Vader Arie keek vol trots naar het podium en zag hoe zijn kroost de verkiezing Slagerij van het Jaar 2008, georganiseerd door Slagerswereld.nl, won. ‘We zijn overrompeld.’

‘Gedreven ondernemers met een goede visie en gevoel voor de ontwikkelingen in de branche.’ De jury was lovend over het familiebedrijf, dat sinds 1965 bestaat. Met twee winkels in Vlaardingen en een kwalitatief hoogwaardig assortiment onderscheiden de winnaars zich. ‘We werken met veel passie,’ zegt Arno Wapenaar als hij bekomen is van de eerste schrik. ‘Met een goed team en de juiste taakverdeling zijn we innovatief en klantgericht bezig. Dat we hier zouden winnen, hadden we écht niet verwacht. Vanaf volgende week pakken we groots uit in de media.’

Het is de derde keer dat de familie Wapenaar deelnam aan de verkiezing. Acht slagerijen plaatsten zich op basis van de puntenwaardering van de mystery shopper en het jurybezoek van Berdien Hol en Ad van Kasteren. De finalisten kregen in de finaleronde bezoek van de juryleden Frans Kimenai (SVO vakopleiding) en Koos Hendrikx (MKB Adviseurs), die vooral de bedrijfseconomische aspecten onder de loep namen. Het was bij de Wapenaars allemaal pico bello in orde. Edwin Wapenaar: ‘Vorig jaar werden we zesde en het heeft ons het afgelopen jaar bijna letterlijk bloed, zweet en tranen gekost om puntjes aan te scherpen. Maar het is dus niet voor niets geweest.’  

Bekijk de videoreportage

Bekijk de fotoreportage

   

De volledige uitslag:

Slagerij                                                                      Waardering  

1.Culinaire Slagerij Wapenaar Vlaardingen                      9,66

Uit het juryrapport: Gedreven ondernemers met een goede visie. Goed gemotiveerde, vriendelijke, vakkundige medewerkers. Uitstekende, eigentijdse slagerij.

2.Chateaubriand  Heemstede                                              9,55

Uit het juryrapport: Bijzondere, onderscheidende formule met aandacht voor elk detail. Enorm gepassioneerde ondernemer, vergaande service, attent gastheerschap. Kwalitatief hoogwaardig, exclusief assortiment.

3.Keurslagerij Harmsen  Diepenveen                                   9,52

Uit het juryrapport: Gedreven, vakkundige ondernemer en medewerkers. Goed gevoel voor de wensen van de hedendaagse consument. Uitgebreid, kwalitatief hoogstaand assortiment.

4.Keurslagerij Frank en Marleen van der Zande Halsteren  9,49

Uit het juryrapport: Mooie, heldere, overzichtelijke winkel met frisse uitstraling. Zeer gemotiveerde ondernemers met enthousiasme en vakkennis. Kwalitatief hoogwaardig assortiment.

5.Slagerij Van Kasteren Sint-Oedenrode                              9,39

UIt het juryrapport: Gedreven ondernemer en gemotiveerde medewerkers. Mooie in het oog springende traiteurhoek. Goed verzorgde vleeswarenpresentatie.

6.Keurslagerij Van Haaster Velserbroek                                9,08

Uit het juryrapport: Mooi, kwalitatief hoogstaand assortiment passend bij formule en vestigingspunt. Ondernemer met een geheel eigen visie.

7.Slagerij De Groene Weg Theo Pronk Rotterdam                 8,88

Uit het juryrapport: Hedendaagse slagerij met een mooi, kwalitatief hoogstaand, biologisch assortiment. Gedreven, vakkundige ondernemer. Goed gestructureerd bedrijf met gemotiveerde, vriendelijke medewerkers.

7.Keurslagerij Brouwer  Urk                                                    8,88   

Uit het juryrapport: Goed geoutilleerd, hedendaags bedrijf. Moderne winkel met traditioneel dorpskarakter. Vriendelijke, gemotiveerde ondernemer en medewerkers.

 

 

Reageer op dit artikel