nieuws

Wakker Dier pakt stunten met vlees aan

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Stichting Wakker Dier gaat actievoeren tegen de kiloknaller, de wekelijkse stuntaanbieding met vlees. De stichting start vrijdag een radiocampagne met de slogan ‘Bij goedkoop vlees betalen dieren de prijs’.

Wakker Dier pakt stunten met vlees aan

AMSTERDAM –  Stichting Wakker Dier gaat actievoeren tegen de kiloknaller, de wekelijkse stuntaanbieding met vlees. De stichting start vrijdag een radiocampagne met de slogan ‘Bij goedkoop vlees betalen dieren de prijs’.

Volgens Wakker Dier stunten supermarkten steeds vaker met vlees. Dit jaar is volgens de stichting anderhalf keer zo vaak gestunt met vleesproducten als vorig jaar. ‘Doordat supermarkten massaal stunten met vlees, moet een boer gaan stunten met zijn dieren om nog een boterham te verdienen. Een vleeskip staat met twintig anderen op een vierkante meter in zijn eigen poep en eindigt slecht verdoofd en op zijn kop hangend in een slachthuis. Een varken staat in een kaal betonnen hok, met per varken een ruimte kleiner dan een gemiddeld toilet en komt pas op weg naar de slacht voor het eerst buiten,’ aldus Wakker Dier. 

De gemiddelde Nederlander eet volgens Wakker Dier jaarlijks 14 dieren uit de vee-industrie, via het goedkope vlees uit de supermarkt.

Reageer op dit artikel