nieuws

Waal eet meer vleeswaren dan Vlaming

Slagersnieuws

BRUSSEL – Walen zijn grotere vleeswareneters dan Vlamingen. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische vleesconsumptie.

Waal eet meer vleeswaren dan Vlaming

BRUSSEL – Walen zijn grotere vleeswareneters dan Vlamingen. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische vleesconsumptie.

De Waal eet jaarlijks 1 kilo vleeswaren meer dan de Vlaming. Belgen eten per hoofd van de bevolking jaarlijks zo’n 16 kilo vleeswaren, meldt het februarinummer van Meat & Meal. Gemiddeld besteedt de Belg zo’n 170 euro per jaar aan vleeswaren. Dertien jaar geleden was dit 139 euro.  De Vlaming heeft verder een iets verfijndere smaak in vleeswaren. Zij eten vooral gevogeltebereidingen, salami en paté, terwijl zoutwaren, gekookte ham, kookworsten en andere kookwaren weer populairder zijn Wallonië.

 

Reageer op dit artikel