nieuws

VVD schrapt kandidaat Jos Ramekers

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Jos Ramekers, zesde op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van de VVD, wordt van de lijst geschrapt. Dat heeft een woordvoerder van de VVD bevestigd.

VVD schrapt kandidaat Jos Ramekers

AMSTERDAM – Jos Ramekers, zesde op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van de VVD, wordt van de lijst geschrapt. Dat heeft een woordvoerder van de VVD bevestigd.

Ramekers (61) is in opspraak gekomen door de gouden handdruk die hij bedong toen hij in september opstapte als voorzitter van het Productschap Vee en Vlees. De Sociaal-Economische Raad stak op aanwijzing van minister Donner een stokje voor de wachtgeldregeling, omdat die veel te riant werd bevonden. Ramekers heeft volgens de VVD-woordvoerder ‘na een goed gesprek’ met partijvoorzitter Opstelten zelf besloten zijn kandidatuur in te trekken.

Opstelten is er erg op gebrand zogenoemde ‘zakkenvullers’ uit de partij te weren. Eerder uitte hij scherpe kritiek op de Helderse burgemeester Hulman, die de gemeenteraad vals voorlichtte over zijn financiële situatie. Opstelten vond dat Hulman de partij had beschadigd met zijn optreden.

 

Reageer op dit artikel