nieuws

Vughtse slager Jacobs treedt toe tot Worstmakersgilde

Slagersnieuws

VUGHT – Ambachtelijkheid en ouderwetse kwaliteit zijn altijd het keurmerk van Slagerij Jacobs geweest. Dit jaar bestaat de slagerij, sinds 10 jaar gevestigd aan het Moleneindplein te Vught, 60 jaar. Ton Jacobs is toegetreden tot het Worstmakersgilde.

Vughtse slager Jacobs treedt toe tot Worstmakersgilde

VUGHT – Ambachtelijkheid en ouderwetse kwaliteit zijn altijd het keurmerk van Slagerij Jacobs geweest. Dit jaar bestaat de slagerij, sinds 10 jaar gevestigd aan het Moleneindplein te Vught, 60 jaar. Ton Jacobs is toegetreden tot het Worstmakersgilde.

De beide zoons, Bart en Joost, zijn dit jaar bij hun vader in het bedrijf gestapt. Dit was voor hen het moment om zich aan te melden bij het Worstmakersgilde. Ton Jacobs: ‘Deze organisatie past volledig bij onze visie op het slagersvak. Productgerichtheid is ons uitgangspunt. Het doel van deze stichting is het bevorderen van kwaliteit en innovatie van het vak. Dit gebeurt door maandelijks overleg op regio-avonden, uitwisseling van vakkennis, periodieke productkeuringen en deelname aan vakwedstrijden,’ laat hij Het Klaverblad weten.

Bekroond

Jacobs voegt er aan toe dat hij niet aangesloten is bij een inkoopcombinatie. ‘Wij blijven onze eigen leveranciers kiezen en houden onze vaste relaties van diervriendelijk weivlees van zeer hoge kwaliteit’. Tenminste 30 zelfgemaakte producten biedt de gildeslager momenteel. ‘Ook verse pizza’s komen hier binnenkort bij. De pizzabodems komen regelrecht uit Italië en worden door ons met verse producten belegd. Zo willen wij steeds verder inspelen op de wensen en de behoeften van de klant van nu. De klant die een duidelijke herkomst, eerlijke kwaliteit en goede smaak van voedsel belangrijk vindt’.

Sinds kort heeft de winkel een kleine metamorfose ondergaan. In vrolijke kleuren en smaakvolle bedrijfskleding maken vader en zonen een doorstart als Gildeslager door .  
 
 
 

Reageer op dit artikel