nieuws

Vrijgave kloonvlees nabij

Slagersnieuws

WASHINGTON – De Amerikaanse voedselautoriteit FDA bepaalt waarschijnlijk voor het einde van dit jaar of melk en vlees van gekloonde dieren op de markt kunnen worden gebracht.

Vrijgave kloonvlees nabij

WASHINGTON – De Amerikaanse voedselautoriteit FDA bepaalt waarschijnlijk voor het einde van dit jaar of melk en vlees van gekloonde dieren op de markt kunnen worden gebracht.

De verwachting is dat de Food and Drug Aministration de producten vrijgeeft. De organisatie zei vorig jaar in een risico-analyse al dat ze net zo veilig zijn als andere voedselproducten van dierlijke oorsprong.De twee grootste bedrijven in de VS die zich met het klonen van vee bezighouden, ViaGen en Trans Ova Genetics, zijn overtuigd van de goedkeuring.

Database
Om eventuele zorgen weg te nemen, hebben zij afgelopen week een I&R-systeem voor gekloonde dieren geïntroduceerd. Alle gekloonde dieren komen automatisch in de gedeelde database en krijgen een uniek ID-nummer. Daarnaast worden zij uitgerust met een (elektronisch) ID-merk. In de politiek is nog niet iedereen ervan overtuigd dat melk en vlees van gekloonde dieren op de Amerikaanse markt moeten komen.

Lees ook:
EU buigt zich over kloonproducten (9 maart 2007)

 

 

Reageer op dit artikel