nieuws

Vraag naar natuurdarmen stijgt

Slagersnieuws

NIEUWERKERK A/D IJSSEL – De toenemende vraag naar worstjes door de consument, leidt ook tot een stijgende vraag naar natuurdarmen.

Vraag naar natuurdarmen stijgt

NIEUWERKERK A/D IJSSEL – De toenemende vraag naar worstjes door de consument, leidt ook tot een stijgende vraag naar natuurdarmen.

Dat legt de Van Hessen Groep, een van de grotere producenten van natuurdarmen in de wereld, geen windeieren,

Het bedrijf is sinds kort in handen van algemeen directeur Elliot Simon en financieel directeur Jan-Willem Vreeburg. Zij hebben samen met participatiemaatschappij Janivo het grootste deel van de aandelen van eigenaar Lex van Hessen overgenomen.

China
Het overgrote deel van de schoongemaakte darmen wordt verscheept naar Shanghai. Daar heeft Van Hessen in een joint venture met een Chinese onderneming een productielocatie voor de verdere bewerking van de varkens- en schapendarmen.

De fabriek in China verwerkt jaarlijks 1,5 miljard meter darmen. De darmen worden er geconserveerd/gezouten, gesorteerd en gekalibreerd, meldt het vakblad Meat & Co.

Locaties
De Van Hessen Groep, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel, is wereldwijd actief op een elftal locaties. Het bedrijf heeft slachthuizen in onder meer Europa, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en China.

Varkensdarmen komen hoofdzakelijk uit Europa, de VS en in toenemende mate uit China; die van schapen uit Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland en China.

Met de 2000 medewerkers in de fabriek in Shanghai biedt de Van Hessen groep wereldwijd aan 2500 mensen werkgelegenheid. De omzet lag in 2008 op 170 miljoen euro.
 

Lees ook:

Managers Van Hessen worden eigen baas (12 november 2009)
‘Niks mis met worst in natuurdarm’  (22 december 2008)
Vion en CTH samen in darmen (17 september 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over natuurdarmen

Reageer op dit artikel