nieuws

Vraag naar eekhoornvlees bij slagers

Slagersnieuws

LONDEN – Britten zijn grote liefhebbers van eekhoornvlees. De vraag is inmiddels zo groot dat supermarkten en slagers de vraag niet aankunnen.

Vraag naar eekhoornvlees bij slagers

LONDEN – Britten zijn grote liefhebbers van eekhoornvlees. De vraag is inmiddels zo groot dat supermarkten en slagers de vraag niet aankunnen.

Eekhoorns staan al langer op het menu van de Britten. Het gaat dan om de grijze variant, die afkomstig is uit Amerika. Deze verdringt de inheemse, rode soort. Daarom is de campagne Save our Squirrels gestart om de eigen Britse eekhoorn te redden, onder het motto ‘save a red, eat a grey’, meldt Meatandmeal.nl.

De eekhoornpopulatie stijgt nog ieder jaar. Ook verdringen ze andere diersoorten in het bos.  Inmiddels staan de grijze eekhoorns bij diverse restaurants op het menu, kookboeken hebben recepten met ze en tv-koks bereiden smakelijke maaltijden met eekhoornvlees. De vraag is inmiddels zo groot dat jagers steeds meer moeite hebben om de vleesvoorraden aan te vullen. Deskundigen vergelijken de smaak met die van vetgemest konijn met een lichte nootsmaak.
 

Reageer op dit artikel