nieuws

Voormalig slager maakt faam met specerijen

Slagersnieuws

HIERDEN – De Hierdense groothandel Van Beekum Specerijen bestaat in 2008 honderd jaar. Het bedrijf begon als verkoper van slagerij-inrichtingen en heeft nu klanten op de Veluwe, in de Achterhoek en rondom Hilversum.

Voormalig slager maakt faam met specerijen

HIERDEN – De Hierdense groothandel Van Beekum Specerijen bestaat in 2008 honderd jaar.Het bedrijf begon als verkoper van slagerij-inrichtingen en heeft nu klanten op de Veluwe, in de Achterhoek en rondom Hilversum.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het door een van de kleinzonen van de oprichter omgetoverd tot een groothandel in kruiden en specerijen. Sinds drie jaar is Hierdenaar Edwin van Beekhuizen de eigenaar. ‘Dat het bedrijf 100 jaar bestaat geeft de klant vertrouwen in je bedrijf, dat maakt het duidelijk dat het een bekwaam bedrijf is,’ laat hij De Stentor weten.

Slagerij

Jarenlang had Van Beekhuizen zijn eigen slagerij in Harderwijk. ‘Ik ben opgevoed met de slagerij, de hele familie zat in dat wereldje.’ Enkele jaren geleden was hij op zoek naar iets anders, buiten het slagersleven. Toen kwam Van Beekum Specerijen in beeld. Dat bedrijf was toen nog in handen van Hans van Beekum. ‘Onze slagerij was al klant bij hem. Toen hij met pensioen ging kreeg ik de kans om het over te kopen.’ Het was voor Van Beekhuizen een omschakeling van het slagersleven naar de specerijen. ‘Maar toch kan ik veel van mijn slagerservaring gebruiken. Je blijft bezig met smaak.’

Klanten

In 2004 werd hij de nieuwe eigenaar van het bedrijf. Sindsdien is er wel wat aan veranderd. ‘De vorige eigenaar had zijn vaste klantenkring en zocht niet meer naar de uitbreiding, dat doe ik wel. Ik ben veel bezig met nieuwe ontwikkelingen, nieuwe producten te maken.’ En: ‘Ik zoek naar nieuwe klanten, maar ik probeer juist ook om van bestaande klanten grotere klanten te maken.’

Van Beekhuizen vindt het heerlijk om afwisselend bezig te zijn. ‘De ene keer ben je aan het verkopen, dan weer sta je in de mengerij en de andere keer ben je bezig met de inkoop.’ De Hierdenaar is niet alleen op de Veluwe actief. ‘We zijn groot in de Achterhoek en rondom Hilversum.’

Van Beekum Specerijen heeft alles wat te maken heeft met specerijen. ‘Maar we hebben ook bijartikelen zoals kunstdarmen, touw, vacuümzakken. Wij ontwikkelen ook bepaalde code’s, een unieke kruidencombinatie naar wens van de klant. Ik ben heel klantspecifiek bezig. Dit heeft twee grote voordelen; de klant krijgt een exclusieve smaak en ik heb een vaste klant’, zegt van Beekhuizen, die onder andere vleeswarenfabrieken, restaurants en slagerijen in zijn klantenkring heeft.

 

Reageer op dit artikel