nieuws

Voorlopige top tien Lekkerste Bal Gehakt van Nederland

Slagersnieuws

RIJSWIJK – In Rijswijk vond donderdag 3 september de eerste keuring plaats in de vakwedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt en Lekkerste Gehaktvariant van Nederland. Het leidt tot een voorlopige top tien en top vijf.

Voorlopige top tien Lekkerste Bal Gehakt van Nederland

RIJSWIJK –  In Rijswijk vond donderdag 3 september de eerste keuring plaats in de vakwedstrijd om de Lekkerste Bal Gehakt en Lekkerste Gehaktvariant van Nederland. Het leidt tot een voorlopige top tien en top vijf.

Tijdens de keuring werden de inzendingen van slagers beoordeeld. In tegenstelling tot vorig jaar constateerde de jury, bestaande uit chef-kok Huub Oudshoorn en voormalig winnaar Jan van der Hek uit Ameide, dat er bij een aantal gekeurde gehaktballen sprake was van te weinig echte vleessmaak. Om onderscheid te maken adviseert Huub Oudshoorn meer gebruik te maken van ongemengde kruiden en specerijen, aldus de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).

Bij de ingezonden producten voor de Lekkerste Gehaktvariant van Nederland merkte Oudshoorn op dat de creativiteit en originaliteit soms ver te zoeken waren. Hij adviseert de deelnemers om bij de volgende ronde, die op 10 september plaatsvindt, ook te denken aan producten als hartige gehakttaart(jes), quiches of onderscheidende saucijzenbroodjes of worstenbroodjes. De juryvoorzitter beveelt de ondernemers aan om regelmatig voor de toonbank te gaan staan om de aantrekkelijkheid van de producten vanuit het oogpunt van de consument te beoordelen. In sommige gevallen zagen de inzendingen er lekkerder uit dan dat ze smaakten.

Samenvattend is de jury van mening dat de tweede ronde volop kansen biedt om in de finale te komen van deze wedstrijd, die tijdens de Slavakto plaatsvindt. Tijdens de finalekeuring wordt tevens een mystery-aankoop beoordeeld en worden de producten bacteriologisch getest. 

De top-10 en top-5 van respectievelijk de Lekkerste Bal Gehakt en Lekkerste Gehaktvariant zien er als volgt uit:

Top tien na eerste ronde Lekkerste Bal Gehakt
Keurslagerij van Hest, Goirle
Keurslager Jongmans, Klundert
Slagerij Groeneveld, Schiedam
Keurslager Roelof en Esther Ende, Den Haag
Hogeveen Keurslager, Voorschoten
Slagerij Biesma, Opeinde
Slagerij Mourik en zonen, Krimpen a/d IJsel
Stijlslagerij Englebert, Den Haag
Van Rhenen, Harmelen
Frank en Marleen v/d Zande, Halsteren

Top vijf na eerste ronde Lekkerste Gehaktvariant
Keurslagerij Dijkstra, Naarden
Frank en Marleen v/d Zande, Halsteren
De Groene Weg Slagerij Theo Pronk Rotterdam
Keurslager Jongmans, Klundert
Keurslagerij Jan Aarts, Ammerzoden

Meer berichten over Lekkerste Bal Gehakt

 

Reageer op dit artikel