nieuws

Voedselveiligheid Keurslagers in orde

Slagersnieuws

DEN HAAG – Uit controles van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat Keurslagers en de landelijk bekende cateraars en tankstations hun voedselveiligheid goed op orde hebben.

Voedselveiligheid Keurslagers in orde

DEN HAAG – Uit controles van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) blijkt dat Keurslagers en de landelijk bekende cateraars en tankstations hun voedselveiligheid goed op orde hebben.

Per 19 december zijn de uitkomsten van inspecties bij deze categoriën bedrijven beschikbaar op de website van de VWA. De gegevens over supermarkten, bakkerijen, hotel- en restaurantketens volgen in de loop van 2009.

Levensmiddelenbedrijven die risico’s voor de voedselveiligheid aantoonbaar weten te beheersen, krijgen van de VWA minder controles. In de toezichtsystematiek van de VWA zijn dat ‘groene’ bedrijven. Bedrijven, die de risico’s niet aantoonbaar weten te beheersen, krijgen extra aandacht. Dat zijn ‘oranje’ bedrijven. Bij de bedrijven in de categorie ‘rood’ zet de VWA extra middelen in om acute risico’s te voorkomen.

 

Reageer op dit artikel