nieuws

Voedselveiligheid bij slager zit wel snor

Slagersnieuws

DOETINCHEM – De voedselveiligheid bij slagers zit wel snor. Ruim 88% voldoet aan de voedselveiligheidsnormen en de temperatuur bij de bereiding van producten is bij bijna 94% in orde.

Voedselveiligheid bij slager zit wel snor

DOETINCHEM – De voedselveiligheid bij slagers zit wel snor. Ruim 88% voldoet aan de voedselveiligheidsnormen en de temperatuur bij de bereiding van producten is bij bijna 94% in orde.

Dit betreft cijfers over 2007. Cijfers over vorig jaar zijn nog niet bekend, maar de positieve trend zet door laat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) weten. Het voorkomen van kruisbesmetting valt bij slagers overigens in negatief opzicht op. Waar in 2006 94,4% van de gecontroleerde slagers de besmetting wist te voorkomen, was dit in 2007 gedaald tot 91,9%. ‘Vooral bij de bewerkte producten als maaltijden, waar verhitting een rol speelt, gaat wel eens wat mis. Dat kan wanneer een oude grondstof gemixt wordt met een verse, omdat een medewerker het proces niet beheerst of een fout maakt’, verklaart de VWA.

Meer over de onderzoeksresultaten van de VWA in Slagerswereld.nl van 24 juli.

Reageer op dit artikel