nieuws

Voedselinformatie slager hoeft niet op etiket

Slagersnieuws

DEN HAAG – Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) neemt het op voor slagers en bakkers die nu zuchten onder ingewikkelde administratieve verplichtingen.

Voedselinformatie slager hoeft niet op etiket

DEN HAAG – Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) neemt het op voor slagers en slagers die nu zuchten onder ingewikkelde administratieve verplichtingen.

Heemskerk laat de Tweede Kamer weten dat het kabinet zich in Brussel sterk maakt om eenvoudige alternatieven te vinden voor de regels voor voedseletikettering in de ambachtelijke sector.

De bewindsman haakt zo aan bij een verzoek van SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen die af wil van ‘onbegrijpelijke producteisen en onmogelijke verplichte voorlichting’ die op het etiket van een product moeten staan. Dit maakt het voor bakkers en slagers een stuk makkelijker en goedkoper. Tijdens een proef bleek onder meer dat schapkaarten met allergeneninformatie, met indien nodig het percentage alcohol, bijzondere bewaarinstructies en gebruikersvoorschriften en de naam van het producerend bedrijf uitkomst kunnen bieden.

Heemskerk geeft aan dat het kabinet deze ervaringen gebruikt om de kwestie in Brussel aan te kaarten; ook zal hij initiatieven van de branche in deze richting steunen. In Brussel wordt de nieuwe etiketteringsverordening begin 2010 behandeld.

 

 

Reageer op dit artikel