nieuws

Vluchtkoe mag naar Koeienrusthuis

Slagersnieuws

TZUM – De koe die vorige week in Tzum op de vlucht sloeg voor de slager en daarbij door het ijs zakte, mag naar het Koeienrusthuis.

Vluchtkoe mag naar Koeienrusthuis

TZUM – De koe die vorige week in Tzum op de vlucht sloeg voor de slager en daarbij door het ijs zakte, mag naar het Koeienrusthuis.

De koe werd gered, maar was door haar natte avontuur te gestresst om nog geslacht te worden en kreeg een week uitstel van executie, meldt Hart van Nederland. In die week hebben dierenvrienden geld ingezameld om haar alsnog te behoeden voor de slacht.

De koe heeft de naam Sjoerdje gekregen, en is daarmee vernoemd naar de eerste vrouw die in 1940 de Elfstedentocht uitreed. Sjoerdje mag in het Koeienrusthuis van Stichting de Leemweg in Zandhuizen genieten van de rest van haar leven.

Lees ook:
Koe zakt door ijs bij slager (03-02-2012)

Reageer op dit artikel