nieuws

Vleeswijzer vandaag in supermarkt

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Na de viswijzer komt er voor consumenten in de supermarkt nu ook een vleeswijzer. Varkens in Nood presenteert de wijzer op een kaartje dat in de portemonnee past.

Vleeswijzer vandaag in supermarkt

AMSTERDAM – Na de viswijzer komt er voor consumenten in de supermarkt nu ook een vleeswijzer.  Varkens in Nood presenteert de wijzer op een kaartje dat in de portemonnee past.

De wijzer wordt vandaag geïntroduceerd en geeft de klant per vleessoort informatie over de dier- en milieuvriendelijkheid ervan. Biologisch rundergehakt scoort bijvoorbeeld goed qua diervriendelijkheid, maar slecht op het terrein van milieubelasting.

Kip, aan de andere kant, scoort goed op het gebied van milieuvriendelijkheid, maar slecht op het gebied van diervriendelijkheid. De dieren hebben op een klein oppervlak geleefd en op die manier weinig schade aangericht aan het milieu. Maar de kwaliteit van hun leven was, volgens de normen van Varkens in Nood, niet erg goed.

De organisatie heeft ook nog een rangijst samengesteld waarbij het gemiddelde is berekend van dier- en milieuvriendelijkheid van producten. Vleesvervangers scoren erg hoog op die lijst.
 

Naar de vleeswijzer 

Reageer op dit artikel