nieuws

Vlees(waren)sector staakt volgende week

Slagersnieuws

AMSTERDAM – Werknemers in de vlees-(verwerkende) industrie gaan volgende week staken. Donderdag bij de vleeswarenfabrieken Stegeman en Zwanenberg en vrijdag en zaterdag bij de slachterijen van Vion en Ekro.

Vlees(waren)sector staakt volgende week

AMSTERDAM – Werknemers in de vlees-(verwerkende) industrie gaan volgende week staken. Donderdag bij de vleeswarenfabrieken Stegeman en Zwanenberg en vrijdag en zaterdag bij de slachterijen van Vion en Ekro.

FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond dreigen met deze stakingen omdat de werkgevers (COV) hun eindbod niet hebben geaccepteerd, meldt Meat & Meal

Te mager eindbod
‘De werkgevers komen met een te mager eindbod. Daarom zeiden onze leden Nee tegen het aanbod dat werkgevers in zowel de vlees- als de vleeswarensector hebben neergelegd’, zegt CNV-onderhandelaar Frans van de Veen.

‘We hebben lang geprobeerd via overleg tot afspraken te komen. Maar als de werkgevers dat echt niet willen, is staken onze laatste mogelijkheid’, zegt FNV-bestuurder John Klijn.

 

 

Reageer op dit artikel