nieuws

Vleeswarenindustrie krijgt nieuwe CAO

Slagersnieuws

DOETINCHEM – Er is maandagavond een akkoord bereikt met de vakbonden over een nieuwe tweejarige CAO voor de circa 3000 werknemers in de vleeswarenindustrie.

Vleeswarenindustrie krijgt nieuwe CAO

DOETINCHEM – Er is maandagavond een akkoord bereikt met de vakbonden over een nieuwe tweejarige CAO voor de circa 3000 werknemers in de vleeswarenindustrie.

In deze periode worden de lonen met 3,5 procent verhoogd. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over ouderenbeleid en een aangepaste loonschaal voor eenvoudig werk. De nieuwe CAO loopt van 1 april 2012 tot en met 1 april 2014. Ook ontvangen de werknemers op 1 januari 2014 150 euro bruto.

Ouderenbeleid 
Partijen hebben verder afspraken gemaakt over een regeling voor werknemers van zestig jaar en ouder om vier dagen per week te werken voor negentig procent van het brutoloon en honderd procent pensioenopbouw (volgens de overeengekomen premieverdeling tussen werkgevers en werknemers).

Tevens is het loongebouw aangepast voor werknemers die na 1 april 2012 in dienst treden en die uitsluitend eenvoudige werkzaamheden verrichten waarvoor geen of slechts een beperkte instructie en vakvaardigheid is vereist, zoals inpakken.

Reageer op dit artikel