nieuws

Vleeswaren vergroten kans op kanker niet

Slagersnieuws

WASHINGTON – Nitraat en nitriet in vleeswaren verhogen de kans op een hersentumor niet. Dat blijkt uit een onderzoek van Harvard en het Imperial College London.

Vleeswaren vergroten kans op kanker niet

WASHINGTON – Nitraat en nitriet in vleeswaren verhogen de kans op een hersentumor niet. Dat blijkt uit een onderzoek van Harvard en het Imperial College London.

De wetenschappers onderzochten de relatie tussen de inname van nitraat, nitriet en twee nitrosaminen en de kans op een tumor in de hersenen. Gegevens van 350 kankerpatiënten uit de afgelopen 24 jaar werden daarvoor met elkaar vergeleken, meldt Meat & Meal.

Nitraten worden aan vlees en vleeswaren toegevoegd om ranzigheid tegen te gaan en ter verbetering van de kleur en smaak. Nitriet geeft een roze kleur aan het vlees. Deze stoffen worden vaak in verband gebracht met kanker.
Uit het onderzoek, dat is gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutricion, is echter gebleken dat de mensen die veel vleeswaren aten niet vaker een hersentumor ontwikkelden dan mensen die weinig vleeswaren hadden gegeten.

 

Reageer op dit artikel